Dine Kalorikalkulator

Ta kontroll over hvor mye kalorier

Bruk en kalorikalkulator for å Sunnmat.co.no

og nå gjenopprette drømmen figur.

Spis klokt  tren fornuftig

Lever du på diett, prøver å trene, men uten noen resultater? Det er noe som ikke stemmer. Hva gjør du galt? Det er mange mennesker som strever med det samme problemet. Nedenfor viser vi fram noen enkelte tips for at øvelser og planlagt diett gir resultater.

Spis og tren

Ved å drive med hvilken som helst fysisk aktivitet husk riktig ernæring som er tilpasset alder, typen fysisk aktivitet og genetiske predisposisjoner. Ingen trening vil være effektiv hvis vi ikke tilfører vår kropp energi og passende byggemateriale.

Hele artikkelen om: Spis klokt tren fornuftig

Matvarenes glykemiske indeks og vekttap.

Glykemisk indeks, forkortelse GI er en sortering av matvarer etter deres innflytelse på glukosenivå i blodet i løpet av ca. 2 til 3 timer etter deres inntak.
GI gjelder kun karbohydrater fordi hverken fett eller proteiner fører til høy økning av glukose i blodet.

Glykemisk indekse gjør det mulig å fastslå om et produkt raskt, middels eller sakte hever nivået av gluose (sukker) i blodet og dermed påvirker mengeden av insulin som produseres.
Regelen er enkel, jo fortere produktet brytes ned, jo høyere er indeksverdien.

Hele artikkelen om: Matvarenes glykemiske indeks og vekttap.

Litt om linolje.

Ved å søke på nettet informasjon om linolje får vi veldig ofte vite at den er et middel med ekstremt sunne egenskaper. Ulike forskninger har bevist at dens regelmessige inntak faktisk har en god innflytelse på helsen vår. Det er likevel vesentlig at man velger god linolje. På markedet finnes det nemlig flere produkter som ikke alltid fortjener vår oppmerksomhet. Nedenfor finnes det informasjoner om linolje og om hva man bør legge merke til ved dens valg.

Kaldpresset linolje får man som et produkt med gulakig fargetone. Den har også en særegen lukt og litt nøtteaktig smak. Man får den ved å bruke «kald» pressemetode på modne linfrø. Kaldpressing går ut på produksjon av olje i temperatur som ikke overskrder 50 ˚C, takket være den metoden kan verdifulle oljekomponenter (hovedsakelig umettede fettsyrer som er temperaturfølsomme) beholde sine naturlige strukturer og biologiske egenskaper. Det er nettopp umettede fettsyrer og lignaner som bestemmer over de helsemessige egenskapene til linolje.

Hele artikkelen om: Litt om linolje.

De grønne grønnsakenes uvurderlige kraft.

Spinat, kål, rosenkål, brokkoli, salat, erter og bønner har mye til felles. Bortsett fra at de naturligvis er velsmakende og sunne, er de også grønne.

Disse grønnskaene inneholder mange verdifulle næringsstoffer, blant annet folsyre, jern, vitaminer fra gruppe B, vitamin C og K og kalsium.

De er også en verdifull kilde til kostfiber. I tillegg er deres kaloriverdi liten. Du kan enkelt skjekke den i kaloritabeller på vår nettside.

En annen fordel med grønne grønnsaker at at man har oppdaget i dem et nytt stoff som i stor grad kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Dettet stoffet heter liponsyre. Forskere har bevist at det er i stand til å redusere nivået av triglycerider i blodet om opp til 60%.

Ytterligere fordeler av liponsyre: den deltar i avgifting av kroppen, den har antidiabetes-, urindrivende og beskyttende egenskaper.

Liponsyre er også en svært kraftig antioksidant. Den klarer seg veldig bra i kampen mot frie radikaler som bidrar til skader på celler.

Hele artikkelen om: De grønne grønnsakenes uvurderlige kraft.

Anti-cellulitt styrke fra kaffe og kanel

Gå til kamp mot cellulitter!

Det er på tide å ta farvel med appelsinhud. Vi har en oppskrift på effektivt og anti-cellulitt omslag av kaffe og kanel som ikke bare hjelper deg med å bli kvitt cellulitter men også forbedrer ditt humør og følelse av attraktivitet.

Hva er hemmeligheten bak kuren av kaffe og kanel?

Hovedkomponenten av kuren vår er kaffe som inneholder store mengder koffein. Koffein stimulerer fettforbrenningen i huden, frigjør det fra områder som er rammet av cellulitter og reduserer deres dannelse. Den andre komponenten er kanelolje hvis effektivitet går ut på oppvarming, den fjerner fett og vann fra hudceller. Den virker også på forbedring av humøret, avslapping, og den etterlater etter seg en fin duft på huden. Ingefær og kanel brukt lokalt varmer opp, forbedrer sirkulasjonen og forbrenner fett i områder som er berørt av cellulitter. Olivenolje har derimot ernæringsmessige egenskaper, fukter dypt og regenererer huden.

Hele artikkelen om: Anti-cellulitt styrke fra kaffe og kanel

Hvordan beholder man idealvekt og smal figur?

Diett etter blodtype, Dukans, Atkins, South Beach, kåldiett, Cambridge, Middelhavsdiett, 1000 kalorier. Sånne dietter er bare en liten del av forsjellige og mer eller mindre effektive måter å slanke seg på, noe som på en fantastisk måte, og selvfølgelig uten noen innsats fra vår side, får overflødige kilo til å fordampe. Spørsmålet er bare hvor lenge? Er hver diett trygg for helsa vår? Finnes det ikke en annen og mer effektiv måte å beholde en vakker og slim figur i årevis på?

Vel, ja. Kaloritabeller. Assosierer dere dem med noe? Sikkert ja. De er en av de eldste måtene å kontrollere inntatt kalorier på, men som likevel er litt glemt. Det er nettopp tabellene som viser hvor mange kalorier enkelte produkter har. Takket være dem er vi i stand til å kontrollere om det vi spiser, inneholder mengde kalorier som er passende til vår alder, kjønn og aktivitet. Vi gir dere til rådighet et verktøy som i stor grad forbedrer og forenkler kontroll av inntatt kalorier. Det er en. kalorikalkulator. Men la oss begynne først og svare på noen grunnleggende spørsmål.

Hele artikkelen om: Hvordan beholder man idealvekt og smal figur?

Utløs ENDORFINER!!!

Er du i dårlig humør og føler generell svakhet? Det er en måte, og egentlig flere måter, å motstå alt dette på. Gymnastikk, sild og tryptofan knyttes sammen av en fellesnevner, de er nemlig alle ansvarlige for godt humør. Du må bare lære å bruke dem og bli kjent med hjernens grunnleggende kjemiske mekanismer. Takket være dette lærer du deg fort og effektivt å kontrollere humøret ditt, og du skal kunne produsere

lykkehormoner: endorfiner og serotonin, etter behovet. Ikke vent lenger og begynn nå.

Å strekke på seg om morgenen forbedrer humør.

Om morgenen, når du du står opp, strekk på kroppen din med hendene oppe. Pust dypt inn. Takket være dette får hjernecellene oksygen. På den måten stimulerer du kroppen til å produsere endorfiner og serotonin. Endorfiner forbedrer humør, virker lindrende og smertestillende. Serotonin er nevrotransmitter som virker antidepressivt, den setter oss i godt humør og skaper velvære. Med en gang føler du energibølge, tilfredshet og vilje til å gjøre noe.

Hele artikkelen om: Utløs ENDORFINER!!!

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk