Spis klokt tren fornuftig

sunnmat

Lever du på diett, prøver å trene, men uten noen resultater? Det er noe som ikke stemmer. Hva gjør du galt? Det er mange mennesker som strever med det samme problemet. Nedenfor viser vi fram noen enkelte tips for at øvelser og planlagt diett gir resultater.

Spis og tren

Ved å drive med hvilken som helst fysisk aktivitet husk riktig ernæring som er tilpasset alder, typen fysisk aktivitet og genetiske predisposisjoner. Ingen trening vil være effektiv hvis vi ikke tilfører vår kropp energi og passende byggemateriale.


Spis regelmessig

Spiser du nesten ingenting, og likevel legger du på deg? Vel, kroppen vår bremser metabolismen på grunn av mangel på regelmessige måltider, noe som i sin tur fører til at vi spiser mindre, men det er ingen effekter ut av det.

Et godt balansert kosthold er et grunnlag

Måltider som vi spiser bør være velsmakende og varierte. Eller kan ingen leve lenge på en hvilken som helst diett. Prøv å komponere fem måltider om dagen med avstander på tre timer. Velg ferske produkter, ubehandlete og uten tilsatt konserveringsmidler og fargestoff. Jeg vet, det er ikke lett nå for tida, men det er verdt å prøve likevel. Kroppen vår belønner oss sikkert i form av god helse og plettfri kondisjon.

Vår energi kommer fra:

  • Protein: fisk, soya, linser, egg helst fra økologisk drift, kalkun, oksekjøtt ikke oftere enn en gang i uka, ost,
  • Flerumettede fett:: linfrøolje, rapsolje, valnøttolje og olivenolje,
  • Karbohydrater: fullkornspasta, bokhvetegryn, hirsegrøt, villris, brun ris, basmatiris,
  • Fytokjemiske forbindelser og antioksidanter: gurkemeie, tomater, kålgrønnsaker, hvitløk, ingefær, sitron, gulrøtter, kakao, brokkoli.

Vi er det vi spiser

Vi befinner oss på toppen av sivilisasjonspyramiden og er det siste leddet i dyrenes næringskjede. Av den grunn lagrer vi flest giftstoffer i kroppene våre. La oss være oppmerksomme på hva vi spiser og hvilken effekt kan det ha for oss.

Ingen har sagt at det vil være lett

Hvor mange ganger har dere sagt I dag trener jeg ikke, jeg føler meg dårlig. Tretthett, frustrasjon, stress, alle disse aspektene virker demotiverende på oss. Da må man demonstrere sin heltemot og ikke gi opp. Utfør den planlagte treningen. Alle tegn på dårlig humør forsvinner som en såpeboble. Innflytelse av endorfiner som frigjøres under treninger, er uvurderlig for kroppen vår.

Uten fornøyelse blir det ingen effekter

Velg en sånn fysisk aktivitet som du nyter. Først sett for deg små mål og realisere dem. Gradvis hev nivået. Søk etter sport som interesserer deg. Kanskje det blir sykling, å stå på rulleskøyter, jogging eller svømming? Du finner sikker noe og vil trene med glede.

Kroppen er ikke en robot og trenger en pause

Husk på at til og med den beste roboten trenger noen ganger å hvile. Ikke overtren kroppen. For mye betyr ikke overhodet ikke godt. Trening bør være planlagt og trygg for helsa. Tilpass øvinger til alder, helse og genetiske og psykiske predisposisjoner. Alltid kan man spørre spesialist som også kan hjelpe med å lage en treningsplan.

Ha innflytelse på ditt eget liv

Nyligste undersøkelser av molekylær medisin, som hadde blitt gjennomført i USA i onkologiklinikker, har påvist at 35% av befolkningen har kreft på grunn av dårlig kosthold, og 30% utgjør storrøykere. Man har også bevist at fysisk aktivitet 3 ganger i uka på ca 1 time hver gang kan redusere forekomst av kreft og hjerte- og karsykdommer om til og med 50%. Hver person bør være ansvarlig for sin helse og kondisjon. Du kan selv forandre livet ditt umiddelbart fra nå av.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk