De grønne grønnsakenes uvurderlige kraft.

sunnmat

Spinat, kål, rosenkål, brokkoli, salat, erter og bønner har mye til felles. Bortsett fra at de naturligvis er velsmakende og sunne, er de også grønne.

Disse grønnskaene inneholder mange verdifulle næringsstoffer, blant annet folsyre, jern, vitaminer fra gruppe B, vitamin C og K og kalsium.

De er også en verdifull kilde til kostfiber. I tillegg er deres kaloriverdi liten. Du kan enkelt skjekke den i kaloritabeller på vår nettside.

En annen fordel med grønne grønnsaker at at man har oppdaget i dem et nytt stoff som i stor grad kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Dettet stoffet heter liponsyre. Forskere har bevist at det er i stand til å redusere nivået av triglycerider i blodet om opp til 60%.

Ytterligere fordeler av liponsyre: den deltar i avgifting av kroppen, den har antidiabetes-, urindrivende og beskyttende egenskaper.

Liponsyre er også en svært kraftig antioksidant. Den klarer seg veldig bra i kampen mot frie radikaler som bidrar til skader på celler.

Grønne grønnsaker inneholder i sine celler et annet viktig stoff til som heter klorofyll. Klorofyll er et grønt fargestoff som absorberer sollys og omdanner det til kjemisk energi. Som følge av dette er en plante i stand til selv å produsere næringsmiddel.

Hva er det som klorofyll gir oss? Det gir oss nemlig et substans som ofte betegnes som levende blod. Dere spør kanskje hvorfor? Oppbygging av klorofyllmolekyler er svært lik oppbygging av hemoglobinmolekyler.

Forskjellen er at i hemoglobinmolekylet, i dets sentrale del, befinner det seg jern som er ansvarlig for transport av oksygen, og i klorofyllmolekylet er det magnesium.

Kroppen vår trenger daglig ca. 18 mg jern. Grønne grønnsaker inneholder i seg så mye jern og magnesium at ved regelmessig inntak er de i stand til å dekke vårt daglige behov for disse elementene.

Stor fordel med såkalt grønne juicer, altså rike på klorofyll, er deres rensende funksjon. De renser fordøyelsessystemet og urinsystemet, og dette i sin tur påvirker rensing av blod, lymfe og intracellulære væsker.

Vår kropp som ble renset, er mye mer velfungerende og full av energi til å arbeide. Den rensete kroppen er også motstandsdyktig mot infeksjoner.


Nedenfor finnes det noen eksempler på helbredende kraft av klorofyll , altså i virkeligheten av grønne grønnsaker:

  • Rensing av leveren
  • Forbedring av blodbildet
  • Lindring av symptomer på mageså
  • Lindrng av symptomer på astma
  • Forbedring av nesedrenering
  • Lindring av halsesmerter
  • Reduksjon av oversytende blodsukker
  • Fjerning av kroppslukter
  • Regulering av tarmfunksjon
  • Eliminering av betennelse
  • Fjerning av giftstoff

  Hvis i kostholdet ditt er det få grønne grønnsaker, så håper jeg på at denne artikkelen har selv i den minste graden motivert deg til å ty til dem. Alle ernæringsmessige verdier til frukt og grønnsaker finer du i våre kaloritabeller. Endre kostholdet ditt i dag, så får du se fantastiske resultater som positivt påvirker kroppen din.


 • Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

  Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

  Aksepter og lukk