Fakta om kalorier

sunnmat

Definisjon av kalori

1 kalori [cal] er varmemengde som trenges for å varme 1 [g] kjemisk rent vann med 1oC ved et trykk på 1 atmosfære

Måling av matens energiverdi

Måling av matens kaloriverdi utføres ved å brenne den i kalorimeteret. Det måles varmen som frigjøres ved brenneprosessen. Det resulterte tallet utgjør det såkalte totale energiinnholdet i maten. Det gjenstår å trekke fra tallet justering angående absorpsjon av noen substanser i menneskets kropp. Derfor blir matens virkelige kaloriverdier oppgitt etter å ha tatt hensyn til absorpsjonsverdi.

Og slik f.eks. er sukkerets absorpsjonsverdi 98%. Totalt energi fått etter brenning i kalorimeteret er på 3,95 kcal per gram. Det gir oss den virkelige energiverdien på nivå 3,95 x 98% = 3,87 kCal

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk