Kaloritabell på matproduktenes etiketter

Kaloritabell

I Europeisk Union kreves det fra matprodusenter å angi energiverdi på deres produkter. Dette er for å hjelpe forbrukere å kontollere kalorimengde som de inntar. Matprodusenter er forpliktet til å sette på emballasje en etikett med informasjoner om hvor mange kalorier deres produkter har. En sånn informasjon må oppgis både i kcal og kJ. Matens energiverdi er vanligvis oppgitt på etiketter for 100g av produktet og for en en typisk porsjon (ifølge produsent) og ofte for hele embalasjens innhold.

Det anbefalte daglige kaloriinntaket for ungdom og menn er 2500 kcal per døgn og 2000 kcal per døgn i tilfellet kvinner. Barn, personer som er mer stillesittende og eldre personer krever mindre energiinntak, personer som er fysisk aktive krever derimot større inntak. Større mental aktivitet er også knyttet til moderat større energibruk av hjernen.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk