Enumettede fettsyrer kolesterols vokter

Enumettede fettsyrer forekommer oftest i vegetabilsk fett, og dets viktigste representant er oljesyre. Deres store kilde er olivenolje, rapsolje og peanøttolje.

Gjennom mange års forskning har forskere og leger konkludert at enumettede fettsyrer oppfyller en viktig rolle i forebygging av hjerte- og karsykdommer, for de kan fullstendig erstatte mettet fett i kosthold. Disse undersøkelsene var basert på innbyggere av Middelhavets området der forekomst av iskemisk hjertesykdom er veldig lav.

Umettede fettsyrer er også nødvendige for riktig utvikling av fosteret, reduserer risiko for brystvort- og tykktarmkreft og prostata. De lindrer premenstruelle symptomer og er veldig behjelpelige under slankekurs fordi de reduserer sultfølelse og svinginger i blodsukkernivået.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Mangel på flerumettede fettsyrer forårsaker veksthemning, metabolske problemer, emosjonelle problemer (aggresjon, depresjon), dermatologiske problemer og kardiovaskulære problemer (aterosklerose). Utilstrekkelig mengde på umettede fettsyrer i kosthold fører til betennelser i huden, svakhet i regenereringsprosesser av vev og sårheling. Under svangerskapet kan deres mangel føre til fosterets feilutvikling.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk