Mettede fettsyrer

Mettede fettsyrer er syrer som forekommer hovedsakelig i animalske produkter, hovedsakelig i kjøtt, smør, ost, egg, flesk og spekk men også i noen vegetabilske oljer som kokosnøtt- og palmeolje. De kan syntetiseres i menneskelig kropp, på grunn av det ser det ut til at de ikke er nødvendige matingredienser.

Funksjoner til mettede fettsyrer skiller seg ikke særlig mye fra funksjonene til alle fett, altså de gir energi, transporterer fettløselige vitaminer og beskytter indre organer. Dessuten har noen mettede fettsyrer ekstra funksjoner som f.eks. smørsyre som hemmer vekst av kreftceller mens palmitinsyre deltar i immunreaksjoner.

Man må huske på at mettede fettsyrer har veldig dårlig innflytelse på kolesterolnivået i blodet, noe som er veldig dårlig for kroppen og fører til hjerte- og karsykdommer, kreft og fedme.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Deres rikelige kilder er: olivenolje, fett fisk, avokado, valnøtter, pistasjenøtter, kasjunøtter, hasselnøtter, peanøtter, mandler, sesam, solsikke, linfrø, valmuefrø, gresskarstein.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk