Sink skjønnhetens grunnstoff

Fotolia_60534160_Subscription_Monthly_M.jpg

Sink er ett av de nødvendige sporelementene, og dens mengde i menneskelig kropp er fra 1,5 g til 2,2 g.

Den utfører en rekke viktige funksjoner i vår kropp og har innflytelse på alle grunnleggende livsprosesser. Den er involvert i dannelse av insulin, benmineralisering, å opprettholde balansen av andre sporelementer bl.a. mangan, kobber, selen og magnesium. Den forbedrer også metabolisme, regulerer blodtrykk, hjertefrekvens og kolesterolnivå i blodet.

Sink er nødvendig for riktig funksjon av kjønnsorganene ved å heve produksjon av sædceller. Den kalles også skjønnhetens grunnstoff fordi den fremskynder sårbehandling og samtidig hever hudens motstandskraft mot infeksjoner, den gjør det også lettere p fjerne hvite flekker på neglene. Den har også en god innflytelse på vekst og mental ytelse og dermed beskytter mot senil demens. Den virker helbredende på åreknuter, revmatisme, akne og andre hudsykdommer.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Kilder til sink er fisk, egg, gjær, grønnsaker, kjøtt, fullkorn og gresskarfrø. En viss mengde sink er inneholdt i drikkevann fra vanntilførselen som er laget av galvaniserte rør.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Sinkmangel fører til anemi, dårlig sårbehandling, tap av matlyst, hudsykdommer, svakere hår og negler, tap av smak og følelse av permanent trøtthet. Det kommer også til saktere eller helt stoppet vekst. For lite sink i kosthold fører til nattblindhet, tap av libido, menstruasjonsforstyrrelser hos kvinner, raskere dannelse av rynker og kråke føtter.

For mye er heller ikke bra

Overflod av sink forekommer egentlig ikke fordi den ikke lagres i vev, men den fjernes sammen med urin og avføring. Sinkforgiftning forekommer i tilfellet inntak av frukt og grønnsaker som er sprøytet med sinkpreparater eller preparater som oppbevares i emballasjer av sink.

Sink og sport

Sink er involvert i muskelvekst. Intensiv trening forårsaker tap av sink, så du må supplere mangel, og det skal ha en positiv innflytelse på helsa di.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk