Fenylalanin celleforbindelse

Fenylalanin tilhører eksogene aminosyrer, altså sånne som kroppen ikke kan produsere selv men som må tilføres gjennom kostholdet.

Den er ansvarlig for overføring av signaler mellom nerveceller i det sentrale menneskelige nervesystemet. Den hjelper også med behandling av sviktende hukommelse, depresjon og fedme.

Den forbedrer intelektuell funksjon og hukommelse, reduserer migren- og menstruasjonsmerter. Den brukes til syntese av kollagen og protein som er involvert i prosseser for produksjon og reparasjon av hormoner, antistoffer og enzymer.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Mangel på fenylalanin fører til vekstforstyrrelser, ossifikasjon og anemi

For mye er heller ikke bra

Dens overflodige nivå i hjernen forårsaker reduskjon av serotoninnivået og dermed emosjonelle forstyrrelser slik som f.eks. depresjon. Overflod av fenylalanin har en farlig virkning på hjernen og kan føre til dens uomstøtelige skader. Fenylketonuri er er en genetisk innfødt sykdom , personer som lider av den, metaboliserer ikke fenylolalanin på riktig måte, noe som resulterer i dens høye konsentrasjon i blodet.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk