Fosfor lykkens grunnstoff

Fotolia_45639997_Subscription_Monthly_M.jpg

Fosfor er et mineral som forekommer i kroppen vår i høy konsentrasjon, den meste parten av den befinner seg i bein.

Den kalles også lykken og kreativitets grunnstoff, for den er ansvarlig for følelsen av livsglede, optimisme og glans.

Fosfor er ansvarlig for vekst, cellefornyelse, sterke bein og friske tenner. Den støtter også muskelsammentrekning og hjertefunksjon. Den er nødvendig for metabolismen av vitamin fra gruppe B, folsyre, sukker, fett og protein.

Man må huske på at for absorpsjon av fosfor er vitamin D nødvendig, kalsium og magnesium derimot forhindrer derimot dens absorpsjon. Det daglige behovet for fosfor er 700-900 mg.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Den rikeste kilden for fosfor er smørost, kli, nøtter, belgfrukt, sjokolade, lever og oksekjøtt.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Mangel på fosfor fører til vekstforstyrrelser, tap av matlyst, tap av kroppsvekt, karies, beinskjørhet, tretthet, nervøsitet og konsentrasjonsforstyrrelser.

For mye er heller ikke bra

Overflod av fosfor i kostholdet vårt fører til osteoporose, tap av tenner og demineralisering av bein.

Fosfor og sport

Fosfor senker nivået av melkesyre i løpet av treningen. Den er også involvert i energiprosesser og brukes for dannelse av kreatin.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk