Glukose en energikilde

Fotolia_53824994_Subscription_Monthly_M.jpg

Glukose forekommer i alle levende organismer og er et grunnleggende energistoff for vår kropp, fra 1 gram får vi ca. 4 kcal.

Den kalles også druesukker fordi den forekommer i store mengder i druer.

Den oppfyller mange viktige funksjoner i menneskelig kropp. Først og fremst er den som sukker en grunnleggende energikilde for erytrocytter (røde blodceller) og celler i nervesystemet. Den er nødvendig for å sikre et tilstrekkelig energinivå. Den er også ansvarlig for å opprettholde riktig termoregulering og kontinuerlig drift av indre organer. Den har en transportfunksjon i kroppen vår. Den skal fungere som et middel for hjertestyrking. Den deltar også i syntese av aminosyrer og fettsyrer.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Glukose i fri tilstand forekommer i honning, frukt (f.eks. druer) og juice.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Glukosemangel svekker funksjonene til nerveceller og muskeleffektivitet og forårsaker hukommelsestap, svimmelhet, angst, aggresivitet, svakhet, muskelsvakhet, konstant tretthet, problemer med konsentrasjon og forstyrrelser i hjertefrekvens.

For mye er heller ikke bra

Overflod av glukose er også veldig skadelig fordi den fremmer fedme og forekomst av diabetes type 2. Den hever også risiko for hjertesykdommer, åreforkalkning og høyt blodtrykk. Stor konsetrasjon av glukose i blodet skader øynene siden den ødelegger blodkarene i netthinnen. Riktig nivå av glukose er veldig viktig for personer med diabetes som er en kronisk sykdom, dens hovedsymptom er nettopp høyt sukkernivå i blodet.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk