Folsyre uunnværlig for gravide kvinner

Fotolia_22433675_Subscription_Monthly_M.jpg

Folsyre er også kjent under navnet vitamin B9 og har mange viktige funksjoner i kroppen vår. Først og fremst regulerer den cellevekst, har en positiv innflytelse på nervesystemet, hjernen og fordøyelsessystemet, for den deltar i dannelse av magesyre. Den har også antianemisk virkning fordi den stimulerer bloddannende prosesser i kroppen vår. Den besytter mot utvikling av kreft å påvirker trivsel.

Særlig viktige funksjoner har folsyre under utvikling av fosteret i livmor, for den forebygger skader på nevralrøret, den har også en positiv innflytelse på vekt og utvikling av spedbarn. Den deltar også i overføring av arvelige egenskaper.

Det daglige behovet for folsyre er 0,4 mg for voksne. Under svangerskapet øker det om ytterligere 0.8 mg, og under amming om 0,5 mg til per døgn.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Kildene til dette vitaminet er bladgrønnsaker som salat, spinat, kål, brokkoli, asparages, rosenkål, ølgjær og hvete.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Mangel på folsyre er et vanlig fenomen og er veldig ufordelaktig fordi den bidrar til hemming av vekst og gjenoppbygning celler i kroppen. For liten mengde av vitaminet forårsaker megaloblastisk anemi, depresjon, angst, søvnløshet og problemer med konsentrasjon og hukommelse. Mangelssymptomer er også problemer med fordøyelse og absorpsjon av ernæringsstoffer og hemning av vekst hos barn og ungdom.

For mye er heller ikke bra...

Overflod av folsyre forårsaker søvnløshet, irritabilitet og forstyrrelser i fordøyelseskanalen.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk