Leucin etterbrenner blant aminosyrene

Leucin tilhører eksogene aminosyrer som ikke produseres av kroppen, så den må tilføres gjennom kostholdet.

Den hjelper med å regulere sukkernivået i blodet og energinivået, den har innflytelse på sårbehandling. Den stimulerer også produksjon av menneskelig veksthormon. Den har dessuten betydning for regenerasjon etter trening fordi den beskytter musklene mot sammenbrudd. Leucin kan også hjelpe med muskelbeskyttelse mot fysiske skader og stress.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Mangel på leucin forårsaker trøtthet, depresjon, økt følsomhet for smerte, irritabilitet og hodepine samt svimmelhet.

For mye er heller ikke bra

Overflod av leucin i kroppen forårsaker pellagra, kjent også som lombardisk erytema. Sykdommens karakteristiske symptomer er hudbetennelse, diaré, tunge- og munnbetennelse og demens.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk