Magnesium livets grunnstoff

Fotolia_56962964_Subscription_Monthly_M.jpg
src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

Magnesium er kalt for livets grunnstoff fordi den er nødvendig til riktig utvikling og funksjon av kroppen vår. Over halvparten av den lagres i bein og resten i skjelettmusklene, nervesystemet, hjertemuskelen, lever, fordøyelseskanalen og nyrene.

Magnesiums viktigste rolle er deltakelse i dannelses-, lagrings- og destruksjonsprosesser av høyenergetiske stoffer, og dermed har den innflytelse på forbedring av konsentrasjon, hukommelse og trivsel. Den regulerer virkning av nerve- og kardiovaskulært system. Den senker også kolesterol, virker antistressende og betennelseshemmende. Den har også innflytelse på blodkoagulasjon, styrker kroppens immunsystemet og beskytter mot hjerteinfarkt. Behov for magnesium er 300-400mg per døgn.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Kildene til magnesium er grønne grønnsaker, kakao, mørk sjokolade, fulkornsprodukter, mandler, nøtter, bananer, fiken og dadler.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Mangel forårsaker økt følsomhet for stress, trøtthet, søvnløshet, svimmelhet og hodepine, besvimelse, hjertebank og nedsatt motstand mot infeksjoner. Mangel på magnesium bidrar til utvikling av åreforkalkning, hjerte- og blodkarsykdommer.

For mye er heller ikke bra

Overflod av magnesium er fjernes i urin, men dens for store mengde forårsaker diaré og pusteproblemer og senker også absorpsjon av kalsium.

Magnesium og sport

Magnesium bistår mosjon fordi den er ansvarlig for proteinsyntese og kontrollerer frigjøring av energi. Nylige vitenskapelige studier har vist at den hever styrken i beinmusklene.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk