Metionin skjønnhetens aminosyre

Metionin tilhører aminosyrer som er nødvendige for mennesker, den kan ikke produseres i kroppen, så man må tilføre den gjennom kostholdet.

Førtst og fremst forebygger den at blodårene blir tette siden den eliminerer fettstoffer fra blodet. Den forebygger altså åreforkalkningsendringer, fettlever og dens andre skader. Den regulerer også nervesystemet og spiller viktig rolle i syntese av adrenalin, kolin og lecitin. Den inneholder også svovel som er nødvendig for flere prosesser som foregår i kroppen.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

En naturlig kilde til metionin er ris, hvetekli, valnøtter, rosenkål, spinat, brokkoli, fisk og kjøtt.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

I tilfellet mangel på metionin kan neglene sprekke opp, hår fliser seg opp, og huden kan flasse. For liten mengde av den fører også til at det er lettere for tungmetaller å forårsake toksiske effekter i kroppen, og kreftforandringer i leveren utvikler seg.

For mye er heller ikke bra

Dens overflod er også veldig skadelig, særlig sammen med mangel på vitamin B6, B12 og folsyre som fører til skader på nyrene, bukspyttkjertelen og leveren.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk