Kobber støtter hjertet

Fotolia_60533948_Subscription_Monthly_M.jpg

Kobber er et sporstoff hvis største konsentrasjon er i leveren, hjernen, nyrene og hjertet.

Det er en del av mange enzymer og deltar i metaboliske prosesser. Kobber er nødvendig for produksjon av røde blodceller, overføring av nerveimpulser og det bidrar til absorpsjon av jern og sårbehandling. Det regulerer blodtrykk og hjertefunksjon.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Mat som er rik på kobber er nøtter, sopp, grønne grønnsaker, innmat, avokado og spinat.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Mangel på kobber forekommer veldig sjelden fordi vanligvis gir vårt kosthold dets tilstrekkelige mengde. Mangel på dette sporstoffet forekommer bare ved lengre sykdomstilstander og resulterer i nedsatt funksjon av nervesystemet, hjertet og blodårene, noe som kan føre til blodpropp og dermed til hjerteinfarkt.

For mye er heller ikke bra

Overflod av kobber forårsaker anemi, fordøyelsesforstyrrelser og skader på leveren, Den virker også negativt på hjertefunksjon og senker betydelig kroppens immunforsvar.

Kobber og sport

Nylige studier har påvist at dette sporstoffet er nødvendig for idrettsutøvere, for under intensiv trening øker betydelig dets konsentrasjon i blodet. Dette viser at kobber er brukt under trening.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk