Kalium regulator av vannforvaltning

Fotolia_56962974_Subscription_Monthly_M.jpg

Kalium har mange viktige funksjoner i kroppen vår. Det er aktivator av mange enzymer, det forekommer i fordøyelsesenzymer og regulerer vannbalansen til kroppen vår og hjertefunksjonene og blodtrykket. Det forsyner hjernen med oksygen og dermed gjør konsentrasjons- og tankeprosesser lettere. Kalium deltar i fjerning av stoffskiftets produkt, proteinsyntese og karbohydratmetabolisme. Det har innflytelse på hudens utseende og forbedrer humøret.

Behovet for dette elementet er 350mg daglig.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Kilder til kalium er: sitrusfrukter, poteter, tomater, rosenkål, kål, nøtter, spinat, bananer og aprikoser.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Mangel på kalium skyldes dets store tap av fordøyelsessystemet og nyrene. Den fører til forstoppelse, tarmkrampe, forstyrrelser i hjertefunksjoner, svakhet, trøtthet, forstyrrelser av konsentrasjon og nedsetter reaksjoner på stimuli.

For mye er heller ikke bra

Overflod av kalium foregår vanligvis symptomfritt og kan resultere i muskellammelse, forstyrrelser i hjertefunksjoner, overfølsomhet for stimuli og muskelkrampe.

Kalium og sport

Det forekommer i muskelceller der det styrer vanning av vev. Det overfører impulser i nervesystemet, også dem som er ansvarlige for muskelkrampe. Derfor ha kontroll over nivået av kalium når du driver med sport.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk