Vitamin B6 reduserer bivirkninger av medikamenter

Fotolia_33857533_Subscription_Monthly_M.jpg

Vitamin B6 tilhører vitaminer B, så det deltar i metabolismen av fett, protein og sukker og muliggjør deres fordøyelse.

Det deltar i dannelse av enzymer, hormoner og hemoglobin. Det påvirker nervesystemet og hjerte- og muskelfunksjoner. Det hever også kroppens immunsystem og reduserer bivirkninger av noen medikamenter, spesielt dem som brukes ved kreftbehandling.

Det daglige behovet for vitamin B6 er 2mg.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Hovedkilder til vitamin B6 i maten er kjøtt, fisk, fjærfe, egg, melk, gjær, grønnsaker (kål, grønne erter, blomkål, gulrøtter, spinat, poteter, bønner), korn (hvetespire), soya, peanøtter, valnøtter, gresskarfrø, solsikkefrø, bananer og energidrikker.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Utilstrekkelig mengde av vitamin B6 viser seg i form av forstyrrelser i funksjoner av hele kroppen. Først og fremst forekommer det avvik i nervesystemet som: gys, depresjon, søvnløshet, nedsatt tankeprosesser og nervebetennelse. Effekter av mangelen er også nedsatt motstand mot infeksjoner, anemi, nyrestein, oppkast og forstyrret hjertefunksjoner.

For mye er heller ikke bra

For mye av dette vitaminet forårsaker forstyrrelser i nervesystemet manglende konsentrasjon, muskelvevdegenerasjon og prikking. Dets overflod har en negativ innflytelse på tilstedeværelsen av aminosyrer i blodet, noe som kan føre til uopprettelige forandringer.

Vitamin B6 og sport

Behovet for dette vitaminet blant idrettsutøvere er veldig stort, for det er ansvarlig for proteinsyntese og utnyttelse av karbohydrater. Jo mer protein du spiser, jo mer vitamin B6 trenger du.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk