Vitamin E skjønnhetens vitamin

Fotolia_55380765_Subscription_Monthly_M.jpg

Vitamin E er ved siden av vitamin C det mest populære vitaminet i den kosmetiske industrien. Nesten alle kosmetika inneholder det. Det hemmer aldring av huden, forbedrer dens utseende og elastisitet ved å nøytralisere frie radikaler. Det fungerer også som antikoagulant, antinflammatorisk og virker mot kviser. Det støtter også immunsystemet, reduserer kolesterolnivået og eliminerer nattlige muskelsammentrekninger.

I mange år har det blitt brukt i behandling av ufruktbarhet, og det forebygger spontantabort. Det brukes i behandling av parkinsons og Alzheimers sykdom, og i løpet av overgangsalder forebygger det kreft. Behovet for dette vitaminet er 10-12mg per døgn.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Kilder til vitamin E er oljer, olivenolje, solsikkefrø, gresskarfrø, mandler, fisk, grønnsaker, frukt og fullkornet brød.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Mangel på dette vitaminet svekker kroppens immunsystem, og dermed er vi utsatt for hyppige infeksjoner og hudsykdommer. Den fremskynder også aldringsprosessen.

For mye er heller ikke bra

Overflod av vitamin E er egentlig umulig, men ved et langvarig inntak av det i form av tabletter kan det komme til hypervitaminosis som forårsaker hodepine, muskelsvekkelse, diaré, oppkast og nedsatt syn.

Vitamin E og sport

Vitamin E er antioksidant, det beskytter cellemembranene og støtter vekstprosessen av cellene, inkludert også musklene.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk