Vitamin H (B7, biotin) vitaminet til vakre negler

Fotolia_42993031_Subscription_Monthly_M.jpg

Vitamin H kalles også for vitamin B7 eller biotin og tilhører vitaminer fra gruppe B. Som hvert vitamin fra denne gruppen deltar det i syntese og fordeling av fett, sukker og protein, altså det er nødvendig for riktig metabolisme

Det kan kalles for skjønnhetens vitamin fordi det har en positiv innflytelse på utseendet til huden, håret og neglene. Det stimulerer metabolisme av glukose og stabiliserer dens nivå i blodet.

Det pvirker også riktig funksjon av nervesystemet og forsyner nerver i energi. Det sikrer vitalitet og velvære ved å regulere oppfatning av smerte og sensorisk følsomhet.

Mulig daglig behov for vitamin B12 er 0,002-0,004 mg og er avhengig av menneskets fysiologiske tilstand.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Kilder til vitamin H er Melk, lever, eggeplommer, kli, fisk, gjær, svinekjøtt, kalvekjøtt, mørk ris, vannmeloner, meloner, bananer, aprikoser, druer, blomkål, rødbeter, løk, erter, tomater og spinat.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Resultatet av mangel er psoriasis og misfarging av huden, forstyrrelser i nervesystemets funksjoner som depresjon, apati, søvnighet, angst, hallusinasjoner og sensorisk overfølsomhet. For små mengder av vitamin H i kostholdet forårsaker også anemi, forstørrelse av leveren, økt kolesterolnivå i blodet, hyppige hudbetennelser, hårtap og splitting av neglene.

For mye er heller ikke bra

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk