Vitamin K som koagulasjon av blod

Fotolia_56962974_Subscription_Monthly_M_1.jpg

Vitamin K er nødvendig for kroppens funksjon fordi det er ansvarlig for blodkoagulasjon, regulerer produksjon av protrombin og forebygger stor blødning i tilfellet skade. Det reduserer også overdreven og menstruasjonsblødning.

Det viser soppdrepende, smertestillende og antiinflammatoriske egenskaper. Det er nødvendig for riktig beindannelse og hemmer kreftutvikling.

Det daglige behovet for dette vitaminet er fra 3 til 4 mg.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Kilder til vitamn K er blad- og mørkegrønne grønnsaker som: spinat, brokkoli, neper, salat, kål; frukt, yoghurt, egg og soyaolje.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Mangel på dette vitaminet i kostholdet vårt fører til dårlig blodkoagulasjon, noe som resulterer i hyppige indre og ytre blødninger, problemer med sårbehandling og økt risiko for kreftutvikling.

For mye er heller ikke bra

Vitamin Ker vanligvis ikke giftig, men dets overflod kan føre til anemi og oppløsning av røde celler. Hos spedbarn fører dets overflod til gulsott og hjerneskade.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk