Vitamin PP behandler psykiske lidelser

Fotolia_33857720_Subscription_Monthly_M.jpg

Vitamin PP er også kjent under navnet vitamin B3 og tilhører vitaminer fra gruppe B. Som hvert vitamin fra denne gruppen deltar det i syntese og fordeling av fett, sukker og protein.

Det deltar også i dannelse av røde celler, reduserer kolesterolnivået og forebygger hjertesykdommer. Det sikrer riktig funksjon av fordøyelses- og nervesystemet samt musklene. Vitamin PP hemmer giftig virkning av kjemiske forbindelser og medisiner. Det spiller viktig rolle i behandling av psykiske lidelser, hudsykdommer og hodepine.

Det daglige behovet for dette vitaminet er fra 19 til 25 mg.

Hva skal man spise for å supplere mangel?

Rik kilde til vitamin PP er kalvekjøtt, oksekjøtt, fersk fisk, byggryn, bønner, tomater, erter, poteter, soya, korn, gjær og ost.

Når det er mangel, kan problemet være sånt...

Mangel fører til tristhet, dårlig humør, depresjon, hudbetennelser, trost, søvnløshet og forstyrrelser i nervesystemets funskjoner.

For mye er heller ikke bra

Overflod av vitamin PP utskilles i urin, men for stor mengde av det i kostholdet fører til skade på leveren, hjertearytmi, hudproblemer (svie og kløe) og økt glukosenivået i blodet.

Vitamin PP og sport

Det har innflytelse på energifrigjøring under trening. Når du driver med idrett, trenger kroppen din store doser av dette grunnstoffet.

Vi informerer om at for å sikre den beste komforten i å surfe på våre nettsider, tilpasse dem til brukerens individuelle behov, så vel som for reklameformål, statistikk og autentisering, bruker vi opplysninger som lagres ved hjelp av informasjonskapsler på brukernes sluttenheter. Brukeren kan administrere informasjonskapsler ved å endre på innstillingene til nettleseren sin.

Videre bruk av våre nettsteder uten å endre på instillingene angående informasjonskapslene betyr at brukeren aksepterer bruk av informasjonskapslene som beskrives i detalj i våre Rettningslinjer for Personvern.

Aksepter og lukk